2018.5 QDBOSS Деловно патување во 5 земји во Југоисточна Азија

2021-01-15

Во мај 2018 година, Касон и Јанг, менаџери на одделот QDBOSS во странство, поминаа 20 дена на службено патување за да посетат повеќе од десетина нови и стари клиенти на компанијата во 5 земји во Југоисточна Азија.

За возврат отидоа во Малезија, Тајланд, Виетнам, Индонезија и Филипини. Некои од клиентите беа поранешни клиенти кои ги запознавме на други изложби во странство, како што се Cine Asia, CineCon, а други клиенти се контактирани преку мрежна комуникација, вклучително и еден од најголемите синџири на кина во Индонезија-cinemaxx.

Ние веруваме дека поинтуитивниот начин за преговарање за бизнис преку лице в лице подобро ќе ја подобри ефикасноста и ќе го забрза процесот на соработка. Носиме различни примероци од акустични материјали прикажани на клиентите, вклучувајќи акустични панели со полиестерски влакна, акустични панели од ткаенина, акустични тавани од фиберглас, ткаенини отпорни на пламен итн., добија многу добри повратни информации. Некои клиенти директно ни поставуваа пробни нарачки на лице место, изразувајќи ја својата подготвеност да станат регионални дистрибутери на агенти.

20-дневното патување е многу компактно и зафатено. Посетивме различни типови на клиенти, вклучувајќи кина, компании за украсување згради, трговци на големо со градежни материјали итн. Во исто време, ние сме многу благодарни за топлиот прием на клиентите од целиот свет и се надеваме дека ќе соработуваме во иднина. Изградете посилни партнерства.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy